Próbáld ki ezt a mennyei fahéjas-almás-faepres granolát!
Ha szereted a sült alma, a fahéj és a ropogós granola illatát és ízét, akkor ez a recept neked szól! Ez a granola nemcsak isteni finom, hanem tele van egészséges összetevőkkel: a zabpehely rostban gazdag, a chia és a lenmag tele van esszenciális zsírsavakkal, az aszalt faeper pedig természetes édességet ad neki.
Ropogós, illatos és tápláló – tökéletes reggelire joghurttal, tejjel vagy egy smoothie tetejére szórva! Készítsd el, és élvezd az otthon sült granola fantasztikus ízét és frissességét
Hozzávalók
- 3 csésze nagy szemű zabpehely*
- ½ csésze nyers mandula, késsel apróra darabolva
- 3 evőkanál lenmagpor
- 3 evőkanál chia mag
- 1 kávéskanál fahéj
- ¼ kávéskanál tengeri só
- 1 csésze almaszósz
- ⅓ csésze kókuszcukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál mandulakivonat (elhagyható)
- ½ evőkanál kókuszolaj
- 1 csésze aszalt faeper
- A gluténmentes granolához használjunk gluténmentes zabpelyhet.
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Terítsünk ki sütőpapírt.
- Egy nagy tálban öntsük össze a zabpelyhet, a mandulát, a lenmagot, a chiát, a fahéjat és a sót, majd jól keverjük össze őket. Egy kis tálban szintén keverjük el az almaszószt, a kókuszcukrot, a vaníliakivonatot, a mandulakivonatot és a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a nagy tálban lévő hozzávalókhoz, és jól forgassuk át.
- A granolát egyenletesen osszuk el a sütőpapíron, majd rakjuk a sütőbe 30 percre. A félóra letelte után szedjük ki, egy spatulával fordítsuk meg, és keverjük össze. Törjük szét a nagyobb darabokat, hogy egyenletesen megsüljön. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 20-30 percig, amíg aranybarnára sül. (A teljes sütési idő 50-60 perc.) Vegyük ki a megsült granolát, és rögtön adjuk hozzá az aszalt faepret. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, mielőtt elraknánk.