Fahéjas almás faepres granola

Fahéjas almás faepres granola

Próbáld ki ezt a mennyei fahéjas-almás-faepres granolát!

Ha szereted a sült alma, a fahéj és a ropogós granola illatát és ízét, akkor ez a recept neked szól! Ez a granola nemcsak isteni finom, hanem tele van egészséges összetevőkkel: a zabpehely rostban gazdag, a chia és a lenmag tele van esszenciális zsírsavakkal, az aszalt faeper pedig természetes édességet ad neki.

Ropogós, illatos és tápláló – tökéletes reggelire joghurttal, tejjel vagy egy smoothie tetejére szórva! Készítsd el, és élvezd az otthon sült granola fantasztikus ízét és frissességét

Hozzávalók

  • 3 csésze nagy szemű zabpehely*
  • ½ csésze nyers mandula, késsel apróra darabolva
  • 3 evőkanál lenmagpor
  • 3 evőkanál chia mag
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ¼ kávéskanál tengeri só
  • 1 csésze almaszósz
  • ⅓ csésze kókuszcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál mandulakivonat (elhagyható)
  • ½ evőkanál kókuszolaj
  • 1 csésze aszalt faeper
  • A gluténmentes granolához használjunk gluténmentes zabpelyhet.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Terítsünk ki sütőpapírt.
  2. Egy nagy tálban öntsük össze a zabpelyhet, a mandulát, a lenmagot, a chiát, a fahéjat és a sót, majd jól keverjük össze őket. Egy kis tálban szintén keverjük el az almaszószt, a kókuszcukrot, a vaníliakivonatot, a mandulakivonatot és a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a nagy tálban lévő hozzávalókhoz, és jól forgassuk át.
  3. A granolát egyenletesen osszuk el a sütőpapíron, majd rakjuk a sütőbe 30 percre. A félóra letelte után szedjük ki, egy spatulával fordítsuk meg, és keverjük össze. Törjük szét a nagyobb darabokat, hogy egyenletesen megsüljön. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 20-30 percig, amíg aranybarnára sül. (A teljes sütési idő 50-60 perc.) Vegyük ki a megsült granolát, és rögtön adjuk hozzá az aszalt faepret. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, mielőtt elraknánk.