Tápanyagokban, alacsony cukortartalmú, szuperételekben gazdag feldolgozatlan lekvár.
Az açaí bogyó, a chia extra antioxidánsai együtt sokoldalúan illenek rengeteg receptbe bele.
Az ízek teljesen kiadók anélkül, hogy szükség lenne cukorra. Ha édesebben szereted,
akkor egy kevés juharszirupot adhatsz hozzá.
A napfényes délutánjuk frissítően hat desszertek feltéteként, vagy vörös bogyós ételek édesítésére.
A recepthez adhatsz friss bogyófélét (például málna vagy vörös áfonya), de akár ehetjük egy kanállal,
csak úgy, önmagában is!
Hozzávalók
2 ½ evőkanál chia mag
½ csésze almalé (legjobb frissen préselve)
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál açaí por
2 evőkanál juharszirup
¼ csésze friss bogyós gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés
Kis edényben vagy pohárban keverjük össze a chia magot az almalével.
Hagyjuk állni 20-30 percig, félidőben keverjük meg egyszer. Miután
a chia magok megvastagítják magukat, keverjük az açaíport hozzá.
Ha lazább, folyósabb lekvárt szeretnénk, adjunk hozzá egy kis extra
levet. Hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ha dobozban a hűtőben,
hónapokig eláll.
Szobahőmérsékleten tartva kb. egy hétig áll el.
Variáció: Ha maqui-port teszünk bele az açaí helyett, maqui-bogyós lekvárt kapunk.
TIPP
Ha a chia magokból kevesebbet vagy többet adunk hozzá, sűrűbb vagy hígabb lekvárt kapunk.