Acaítál

Acaítál

Mikor egy barátom brazíliai útjai után színültig áradó lelkesedéssel mesélt az açaítálak evése napindító varázsáról, úgy éreztem, hogy végre itt az ideje, hogy én is megértsem ennek a trendi ételnek a megújító erejét. Olyan, mint egy smoothie, de antioxidánsokban gazdag kanállal ehető verzió.

Turmixoljuk a fagyasztott banánt, az açaíport, a mandulatejet és az édesítő egységes állagú masszává. Szedjük ki egy tálba, tegyünk rá granolát és friss gyümölcsöt, és már készíthetjük is!

Hozzávalók

  • 1 fagyasztott banán (lásd alul)
  • 2 evőkanál açaípor
  • ½ csésze édesítetlen mandulatej
  • ízlés szerinti édesítő (kihagyható)
  • 1 evőkanál lisztmentes granola
  • friss gyümölcsök és magvak (elhagyható)

BANÁNFAGYASZTÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

A fagyasztott banán a szuperételek konyhájának alapélelmiszere, és egyszerre két élet is szolgál:
egyrészt fagyasztva tárolod, másrészt turmixnak (íme, hadd mutassam be a smoothie új legjobb barátját),
másfelől a fagyasztással megelőzhetjük, hogy a banánunk megromoljon. A következő négy lépés
praktikussá tesz bennünket:

  1. A legjobb eredmény érdekében a legérettebb banánt használjuk fel. A barna a jó!
  2. Mindig hámozzuk meg a banánt fagyasztás előtt. A turmixgépünk kési hálásak lesznek érte.
  3. Szeleteljük fel a banánt fagyasztás előtt.
  4. Nagy méretű, könnyen nyitható zacskóban, egyenes felületen kiterítve fagyasszuk, hogy a szeletek ne fagyjanak össze.

MEGJEGYZÉS

Egy jó maréknyi fagyasztott banánszelet rendkívül banános tál.