A smoothie-hoz hasonlóan az energiaszeletek is kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy tömény tápanyaggal töltődjünk fel. A szuperételekkel, jó minőségű diófélékkel és különleges magvakkal tele tömött szelet a legjobb választás reggelire vagy nassolásra.
Hozzávalók
- 1 csésze szárított faeper
- ½ csésze szárított goji bogyó
- ½ csésze szárított perui földicseresznye
- 2 evőkanál nyers, hántolt kakaóbab
- ½ csésze nyers kesudió
- 1 csésze aprított, nyers dió
- 1 csésze puha, magozott medjoul datolya (10-11 darab)
- ½ csésze aprított, pirított inka mogyoró magja (elhagyható)
Elkészítés
Az inka mogyoró kivételével az összes hozzávalót aprítsuk fel a konyhai robotgépben, míg durva tésztát nem kapunk (ez eltarthat néhány percig). Állítsuk meg a gépet, és a két ujjunkkal csippentve nézzük meg, hogy összeáll-e a tészta, nehogy az energiaszeletünk végül széteső legyen. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá kevés vizet, majd gyúrjuk alaposan. Miután megfelelő lett az állaga, adjuk hozzá az inka mogyorót, majd néhány fordulattal aprítsuk durvára, hogy a szeleteink megfelelő textúrájúak legyenek.
Egy lapos felületre terítsünk ki egy nagyobb darab folpackot, majd öntsük ki rá a tésztát. Tegyük a tészta közepére, a fóliával szorosan csomagoljuk be, majd folyamatos nyomkodással formáljuk körülbelül 2,5 cm vastag téglalappá. Távolítsuk el a fóliát, és vágjuk a masszát 8-10 szeletre.
TIPP
Csomagoljuk fóliába a szeleteket (egyenként, hogy könnyen magunkkal vihessük, vagy egybe az összeset, hogy környezetbarát legyen a csomagolás), és így hosszan tudjuk tárolni a fagyasztóban.