Ha egy igazán tápláló, mégis könnyű és frissítő fogásra vágysz, akkor ez a bébispenótos-homoktövises tál tökéletes választás! Ez a különleges leves nemcsak a bőrt táplálja és frissíti fel, hanem az immunrendszert is erősíti a C-vitaminban gazdag homoktövis és az ásványi anyagokban bővelkedő bébispenót révén. Az avokádó krémes állagot ad, a kesudió pedig lágy, selymes textúrával egészíti ki az ízvilágot.
A miso paszta és a füstölt paprika finom mélységet és umami ízt kölcsönöznek az ételnek, míg a citromlé és az agavé tökéletes egyensúlyt teremtenek az ízek között. Ez a leves kiváló választás akár egy könnyed ebédhez, akár egy méregtelenítő étrend részeként. Hidegen tálalva a legfrissítőbb, különleges fűszerezéssel pedig még izgalmasabbá tehetjük.
Hozzávalók
- ¼ csésze nyers kesudió
- 2½ pohár víz
- ½ közepes, hámozott, magozott avokádó
- 3 csésze bébispenót
- 1½ evőkanál friss, aprított metélőhagyma
- ⅓ csésze homoktövislé
- 2 evőkanál miso paszta
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál agavénektár
- tengeri só és fekete bors, ízlés szerint
- füstölt paprika a tálaláshoz
- 2 evőkanál friss gyógynövény-keverék (például tárkony, petrezselyem és metélőhagyma mix) a tálaláshoz
Elkészítés
- A kesudiót és a vizet tegyük bele a turmixgépbe, és készítsünk krémes állagú tejet. Ezután a tálaláshoz külön tett paprikát és gyógynövény-keveréket kivéve tegyük bele a turmixgépbe az összes hozzávalót, és jól keverjük össze. Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Legalább fél órán át hűtsük.
Tálaljuk kisebb tálban, szórjuk meg a füstölt paprikával és a gyógynövény-keverékkel.