Fedezd fel az édes zsályamártás varázslatos világát! Ez a krémes, gazdag és enyhén édeskés szósz tökéletes kiegészítője sült zöldségeknek, gabonaételeknek vagy növényi fasírtoknak. A kesudió selymessége, a zsálya friss fűszeressége és a yacónszirup természetes édessége harmonikus egyensúlyt teremt, amely minden fogást különlegessé varázsol.
Tálald polentával, sült édesburgonyával vagy grillezett tempehvel egy ínycsiklandó, tápláló és egyedi ízvilágú ételért!
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze aszalt yacónszelet
- 14 csésze forró víz
- 1 csésze kesudió
- 1/2 kávéskanál tengeri só
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2/3 csésze felaprított mogyoróhagyma
- 1/4 csésze felaprított, friss zsályalevél
Elkészítés
- Tíz percre áztassuk forró vízbe a yacónszeleteket. Ezután dobjuk ki a szeleteket (vagy nassoljunk belőle), és az így kapott „teát” a kesuval és a sóval együtt öntsük bele a kisebb turmixgépbe, majd készítsünk belőle egyenletes állagú krémet.
- Közepes lángon, serpenyőben hevítsünk kókuszolajat, majd adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a zsályát. Folyamatosan kevergetve 2 per- cig süssük, majd tegyük a turmixgép tartalmához, és kavarjuk össze.