Édes zsályamártás

Édes zsályamártás recept

Fedezd fel az édes zsályamártás varázslatos világát! Ez a krémes, gazdag és enyhén édeskés szósz tökéletes kiegészítője sült zöldségeknek, gabonaételeknek vagy növényi fasírtoknak. A kesudió selymessége, a zsálya friss fűszeressége és a yacónszirup természetes édessége harmonikus egyensúlyt teremt, amely minden fogást különlegessé varázsol.

Tálald polentával, sült édesburgonyával vagy grillezett tempehvel egy ínycsiklandó, tápláló és egyedi ízvilágú ételért!

Hozzávalók

  • 1⁄2 csésze aszalt yacónszelet
  • 14 csésze forró víz
  • 1 csésze kesudió
  • 1/2 kávéskanál tengeri só
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2/3 csésze felaprított mogyoróhagyma
  • 1/4 csésze felaprított, friss zsályalevél

Elkészítés

  1. Tíz percre áztassuk forró vízbe a yacónszeleteket. Ezután dobjuk ki a szeleteket (vagy nassoljunk belőle), és az így kapott „teát” a kesuval és a sóval együtt öntsük bele a kisebb turmixgépbe, majd készítsünk belőle egyenletes állagú krémet.
  2. Közepes lángon, serpenyőben hevítsünk kókuszolajat, majd adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a zsályát. Folyamatosan kevergetve 2 per- cig süssük, majd tegyük a turmixgép tartalmához, és kavarjuk össze.