Az édes faeper harmonikusan egészíti ki a dijoni mustár enyhén csípős ízét, miközben az avokádó krémessége és a savanyított hagyma ropogóssága különleges textúrát ad az ételnek.
Ez a saláta tele van tápanyagokkal, hiszen a spenót vasban gazdag, a lenmag esszenciális zsírsavakat biztosít, míg az öntet természetes módon zsírmentes és finoman édes. Ideális köretként grillezett ételek mellé, de akár önmagában is megállja a helyét egy könnyű, tápláló ebédként vagy vacsoraként.
Ajánlott frissen fogyasztani, de ha egy kicsit állni hagyod a hűtőben, az ízek még jobban összeérnek. Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni, megszórhatod pirított dióval vagy mandulával is.
Egyszerű, mégis különleges – próbáld ki, és garantáltan a kedvenceid közé kerül!
Hozzávalók
- 8 marék bébispenót
- ½ csésze gyorssavanyított hagyma
- 1 db magozott és darabokra vágott avokádó
- 3 evőkanál lenmag
- Faeperes-mustáros öntet
Elkészítés
- Egy nagy tálban tiszta kézzel óvatosan keverjük össze a spenótot az öntet nagy részével, hogy a leveleken egyenletesen eloszlassuk.
- Tálaljuk tányérban, majd tegyük rá a savanyított hagymát, az avokádót és a lenmagot.
Faeperes-mustáros öntet
- ⅔ csésze aszalt faeper
- 3 evőkanál dijoni mustár
- ½ csésze almalé
- 2 evőkanál almaborecet
Turmixgépben (lehetőleg egy kisebben) jól keverjük össze a hozzávalókat. Hűtőben, lefedve néhány hétig megőrzi fogyaszthatóságát.
Ezekből a hozzávalókból nagyjából egy csészényi adag készül.