Egyszerű spenótsaláta faepres-mustáros öntettel

Egyszerű spenótsaláta faepres-mustáros öntettel

Az édes faeper harmonikusan egészíti ki a dijoni mustár enyhén csípős ízét, miközben az avokádó krémessége és a savanyított hagyma ropogóssága különleges textúrát ad az ételnek.

Ez a saláta tele van tápanyagokkal, hiszen a spenót vasban gazdag, a lenmag esszenciális zsírsavakat biztosít, míg az öntet természetes módon zsírmentes és finoman édes. Ideális köretként grillezett ételek mellé, de akár önmagában is megállja a helyét egy könnyű, tápláló ebédként vagy vacsoraként.

Ajánlott frissen fogyasztani, de ha egy kicsit állni hagyod a hűtőben, az ízek még jobban összeérnek. Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni, megszórhatod pirított dióval vagy mandulával is.

Egyszerű, mégis különleges – próbáld ki, és garantáltan a kedvenceid közé kerül!

Hozzávalók

  • 8 marék bébispenót
  • ½ csésze gyorssavanyított hagyma
  • 1 db magozott és darabokra vágott avokádó
  • 3 evőkanál lenmag
  • Faeperes-mustáros öntet

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban tiszta kézzel óvatosan keverjük össze a spenótot az öntet nagy részével, hogy a leveleken egyenletesen eloszlassuk.
  2. Tálaljuk tányérban, majd tegyük rá a savanyított hagymát, az avokádót és a lenmagot.

Faeperes-mustáros öntet

  • ⅔ csésze aszalt faeper
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • ½ csésze almalé
  • 2 evőkanál almaborecet

Turmixgépben (lehetőleg egy kisebben) jól keverjük össze a hozzávalókat. Hűtőben, lefedve néhány hétig megőrzi fogyaszthatóságát.
Ezekből a hozzávalókból nagyjából egy csészényi adag készül.