Káposztás gránátalmás saláta

Káposztás gránátalmás saláta

Ez a káposztás-gránátalmás saláta egy igazán frissítő és ropogós köret, amely tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Az édeskés gránátalma és a ropogós káposzta tökéletes harmóniát alkotnak, míg a lime-lé és a dijoni mustár pikáns ízt kölcsönöznek az ételnek.

A saláta antioxidánsokban gazdag, így nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Különösen jól illik grillezett húsokhoz, például csirkéhez vagy lazachoz, de egy vegán fogás mellé is kiválóan párosítható. Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni, egy marék pirított dióval vagy mandulával megszórva tovább fokozhatod az ízélményt.

Ajánlott hidegen tálalni, és ha van időd, legalább 1-2 órát hagyd a hűtőben állni, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Ha szereted a friss, ropogós és egészséges ételeket, ez a saláta garantáltan kedvenced lesz!

Hozzávalók

  • 4 csésze reszelt káposzta
  • 2 db reszelt sárgarépa
  • ⅓ csésze gyorssavanyított hagyma
  • 1 csésze gránátalmamag
  • 1 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
  • 2 evőkanál jávorszirup
  • 1 evőkanál frissen facsart lime lé
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • ½ kávéskanál tengeri só

Elkészítés

  1. A káposztát, a répát, a hagymát és a gránátalmamagot forgassuk össze egy nagy tálban.
  2. Egy kisebb tálban jól keverjük össze az olajat, a jávorszirupot, a lime levét, a mustárt és a sót.
  3. Öntsük rá a nagyobb tálban lévő zöldségekre, majd forgassuk össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha igazán jóízű salátát szeretnénk, tegyük 1-2 órára hűtőbe.

Tipp

A gránátalmamagok nagyszerűek bármely salátához, kiváltképpen a „nehezebb” leveles zöldségekkel párosítva, mint a káposzta, a kel, a spenót vagy a mángold. Anélkül egészítik ki az ízeket és a textúrát, hogy túlzottan édes zamattal dominálnának.