Fedezd fel a klasszikus humusz egy különleges változatát! Ez a kendermagos humusz nemcsak krémes és ízletes, hanem tele van esszenciális zsírsavakkal és növényi fehérjékkel is. A kendermag diós, enyhén mogyorós íze tökéletesen kiegészíti a csicseriborsó krémességét, míg a fokhagymapor és a citromlé frissességet ad az ízvilágnak.
Tálald friss zöldségekkel, pitával vagy akár egy tápláló Buddha-tál részeként, és élvezd ezt az egészséges, omega-3-ban gazdag mártogatóst minden falatnál!
Hozzávalók
- 11⁄2 csésze csicseriborsó (só nélkül főzve)
- 2 evőkanál tahini
- 1/4 csésze kendermag
- 1 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
- 11⁄2 kávéskanál fokhagymapor
- 1/3 csésze friss citromlé
- 3/4 kávéskanál tengeri só
- 1/2 kávéskanál füstölt paprika (elhagyható)
Elkészítés
- Robotgépben turmixoljuk össze az összes hozzávalót, hogy egyenletes és krémes állagú humuszt kapjunk. Öntsük ki egy tálba, majd tálaljuk. Hűtőben egy hétig eláll.