Ha valami könnyed, mégis tápláló édességre vágysz, ez a nagy bogyós muffin tökéletes választás! Teljes kiőrlésű liszttel, természetes édesítőkkel és rengeteg friss bogyós gyümölccsel készül, így nemcsak finom, hanem egészséges is. A puha, szaftos tészta és a gyümölcsök kellemes savanykás édessége tökéletes harmóniát alkot.
Ideális reggelire, tízóraira vagy akár egy délutáni kávé mellé. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis nagyszerű receptet, és varázsold el a családodat vagy barátaidat egy adag frissen sült, illatos muffin különlegességgel!
Hozzávalók
- 1 ¾ csésze teljes kiőrlésű búzaliszt*
- 2 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál tengeri só
- ½ csésze kesu (vagy bolti mogyoróvaj)
- ½ csésze almaszósz
- ⅓ csésze juharszirup
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
- 1 ½ csésze friss bogyó (pl. fekete áfonya, vörös áfonya, málna stb.)
- 1 evőkanál kókuszcukor
Ha gluténmentes étrendet követünk, gluténmentes lisztet használjunk.
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A muffinsütő formát béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki kókuszolajjal.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- Egy másik tálban keverjük el a kesut (vagy mogyoróvajat), az almaszószt, a juharszirupot és a kókuszolajat.
- Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, majd adjuk hozzá a bogyókat.
- Óvatosan keverjük össze, majd adagoljuk a muffinsütő formákba.
- Szórjuk meg kókuszcukorral.
- Süssük 25-30 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
- Fogyasztás előtt hagyjuk néhány percig hűlni.