Nagy bogyós muffin

Nagy bogyós muffin

Ha valami könnyed, mégis tápláló édességre vágysz, ez a nagy bogyós muffin tökéletes választás! Teljes kiőrlésű liszttel, természetes édesítőkkel és rengeteg friss bogyós gyümölccsel készül, így nemcsak finom, hanem egészséges is. A puha, szaftos tészta és a gyümölcsök kellemes savanykás édessége tökéletes harmóniát alkot.

Ideális reggelire, tízóraira vagy akár egy délutáni kávé mellé. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis nagyszerű receptet, és varázsold el a családodat vagy barátaidat egy adag frissen sült, illatos muffin különlegességgel!

Hozzávalók

  • 1 ¾ csésze teljes kiőrlésű búzaliszt*
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál tengeri só
  • ½ csésze kesu (vagy bolti mogyoróvaj)
  • ½ csésze almaszósz
  • ⅓ csésze juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
  • 1 ½ csésze friss bogyó (pl. fekete áfonya, vörös áfonya, málna stb.)
  • 1 evőkanál kókuszcukor
    Ha gluténmentes étrendet követünk, gluténmentes lisztet használjunk.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A muffinsütő formát béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki kókuszolajjal.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  4. Egy másik tálban keverjük el a kesut (vagy mogyoróvajat), az almaszószt, a juharszirupot és a kókuszolajat.
  5. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, majd adjuk hozzá a bogyókat.
  6. Óvatosan keverjük össze, majd adagoljuk a muffinsütő formákba.
  7. Szórjuk meg kókuszcukorral.
  8. Süssük 25-30 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
  9. Fogyasztás előtt hagyjuk néhány percig hűlni.