Alap energiaszelet

Alap energiaszelet

A smoothie-hoz hasonlóan az energiaszeletek is kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy tömény tápanyaggal töltődjünk fel. A szuperételekkel, jó minőségű diófélékkel és különleges magvakkal tele tömött szelet a legjobb választás reggelire vagy nassolásra. Hozzávalók 1 csésze szárított faeper ½ csésze szárított goji bogyó ½ csésze szárított perui földicseresznye 2 evőkanál nyers, hántolt kakaóbab ½ csésze nyers…

Részletek
Kendermagos humusz recept

Kendermagos humusz

Fedezd fel a klasszikus humusz egy különleges változatát! Ez a kendermagos humusz nemcsak krémes és ízletes, hanem tele van esszenciális zsírsavakkal és növényi fehérjékkel is. A kendermag diós, enyhén mogyorós íze tökéletesen kiegészíti a csicseriborsó krémességét, míg a fokhagymapor és a citromlé frissességet ad az ízvilágnak. Tálald friss zöldségekkel, pitával vagy akár egy tápláló Buddha-tál…

Részletek
Gránátalmamázzal bevont portobello gomba sült citromos spenóttal

Gránátalmamázzal bevont portobello gomba sült citromos spenóttal

A gránátalma édes savanyúsága ragyogóan kiegészíti a portobello gomba földes ízű húsosságát, rendkívül kiegyensúlyozott ízvilágot teremtve. Valódi elegáns fogás, amely kiválóan megy a kedvenc vörösborunkhoz. Hozzávalók A MÁZHOZ 1 csésze gránátalmalé 1 evőkanál kókuszcukor 1 evőkanál vörösborecet ½ kávéskanál friss, aprított kakukkfű ¼ kávéskanál tengeri só 2 evőkanál kókuszolaj A PORTOBELLO SÜTÉSHEZ ¼ csésze olívaolaj…

Részletek
Zöld leves

Zöld leves

Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják a bőr egészségét és az immunrendszert. Az uborka és a vízitorma hidratál és méregtelenít, míg az avokádó krémessé és laktatóvá teszi ezt az egyszerű, de mégis különleges fogást. A lime-lé frissességet, a tengeri só és a bors pedig mélységet ad az ízeknek. Ez a leves hidegen…

Részletek
Rukkolás japán körtesaláta citromos camu-camu öntettel

Rukkolás japán körtesaláta citromos camu-camu öntettel

Ha egy könnyed, mégis különleges salátát keresel, a rukkolás japán körtésaláta citromos camu camu-öntettel tökéletes választás! Ez az előétel egyszerre frissítő, ropogós és zamatos, miközben tele van tápanyagokkal. Ez a saláta nemcsak látványos és finom, hanem tápláló és könnyen emészthető is. Kóstold meg, és élvezd az egészséges összetevők harmonikus összjátékát! Hozzávalók 4 maréknyi rukkola 1…

Részletek
Cukkinis fettuccine dióval és vörös pálmamoszattal

Cukkinis fettuccine dióval és vörös pálmamoszattal

Imádom a dió és a vörös pálmamoszat keverékét: kiadós, sós és kissé húsízű. Ez az egyszerű étel a vörös pálmamoszat ízére összpontosít, és egyáltalán nincs túlfőzve… csak annyira, hogy pont jó legyen. Én rendszerint főételként tálalom, hiszen olyan, mintha a klasszikus olasz fogások nagyszerű családjához tartozna. Hozzávalók 8 közepes cukkini 1 kávéskanál tengeri só 2…

Részletek
Mángoldos quinoaspgetti kesudiós mártással

Mángoldos quinoaspgetti kesudiós mártással

A teljes kiőrlésű quinoából és kukoricából készült quinoaspagetti kiváló alternatívája a hagyományos tésztának. Amellett, hogy gluténmentes, fehérjét és számos ásványi anyagot tartalmaz, és még rendkívül finom is. Én nagyon szeretem a finom, zöld mángold és a sós kesudió mártás harmonikus ízét. Egy tipp: mossuk meg jól a mángoldot, mert homokos maradhat! Hozzávalók 2 nagy mángold,…

Részletek
Egyszerű spenótsaláta faepres-mustáros öntettel

Egyszerű spenótsaláta faepres-mustáros öntettel

Az édes faeper harmonikusan egészíti ki a dijoni mustár enyhén csípős ízét, miközben az avokádó krémessége és a savanyított hagyma ropogóssága különleges textúrát ad az ételnek. Ez a saláta tele van tápanyagokkal, hiszen a spenót vasban gazdag, a lenmag esszenciális zsírsavakat biztosít, míg az öntet természetes módon zsírmentes és finoman édes. Ideális köretként grillezett ételek…

Részletek
Teriyakis shitake gombás szusi

Teriyakis shitake gombás szusi

A szusi ízét megbolondíthatjuk, ha rizs helyett quinoát használunk, a tetejére pedig némi lenmagport hintünk. A roppant finom, macadámiával megspékelt teriyaki szósz kiváló zamatot ad a tekercs belsejében található marinált gombának. Hozzávalók ¾ csésze szeletelt shiitakegomba-kalap 1 adag teriyaki szósz (szuperétel-változat) 1 csésze nyers quinoa 2 csésze víz 2 evőkanál lenmagpor 2 teáskanál yaçonszirup 1…

Részletek
Mediterrán zöldséges pizza

Mediterrán zöldséges pizza

Ez az étel inkább struktúrájában, semmint részleteiben számít pizzának. A tésztája magas proteintartalmú, kétszersült jellegű lepény, amit szupermagvak tesznek még különlegesebbé. A pizzaszósz ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban gazdag, sós-olívás ízű, a feltétek pedig ízletes sült zöldségek. Ne feledjük, mivel itt a pizzatészta nem dagad meg, elég vékonyra kell csinálnunk, hogy kellően ropogósra süljön. Hozzávalók…

Részletek