Palacsinta perui földicseresznyéből

Palacsinta perui földicseresznyéből

Ha szereted a palacsintát, de keresel egy könnyedebb, egészségesebb változatot, akkor ezt a receptet imádni fogod! A teljes kiőrlésű liszt, a friss narancslé és a perui földicseresznye tökéletes harmóniát alkot, miközben a juharszirup és a vanília finom édességgel teszi még különlegesebbé.

Ez a palacsinta nemcsak mennyei ízű, hanem tápláló is, hiszen tele van rosttal és vitaminokkal. Tökéletes reggelire vagy egy délutáni kényeztetésként, egy csésze frissen facsart narancslével vagy egy gőzölgő tea mellé.

Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a perui földicseresznye különleges, fanyar-édes ízét egy puha, aranybarnára sült palacsintában!

Hozzávalók

  • 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt*
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • csipetnyi tengeri só
  • 1 csésze friss narancslé
  • ½ kávéskanál frissen reszelt narancshéj
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszolaj, valamint egy kevés a sütéshez
  • ⅓ csésze szárított perui földi-cseresznye, juharszirup a tálaláshoz
  • Vajkrém a tálaláshoz (elhagyható)
    *Ha gluténmentes étrendet követünk, gluténmentes lisztet használjunk.

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban keverjük el a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a tengeri sót. Turmixgépben keverjük össze a narancslevet, a narancshéjat, a vaníliát, a juharszirupot és a 2 evőkanál kókuszolajat. (A turmixgépben a kókuszolaj jól összekeveredik a többi hozzávalóval, hogy a palacsinta laza legyen.) Tegyük bele a száraz hozzávalókhoz a turmix gépben pürésített keveréket, majd jól keverjük össze (vigyázzunk, ne keverjük túl). Dobjuk bele a perui földicseresznyét.
  2. Közepes lángon melegítsük fel a palacsintasütőt, majd óvatosan kenjük ki kókuszolajjal. Palacsintánként ¼ csészényit dobjunk a masszából a palacsintasütőbe, majd egy kanál hátoldalával óvatosan nyújtsuk ki és egyengessük el. Addig süssük, míg buborékok jelennek meg a palacsintán és elkezdenek kipukkadni, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tálaláskor tehetünk rá juharszirupot vagy vajkrémet.

TIPP

Számos sütőpor alumíniumot tartalmaz, ami mérgező lehet. Olyan márkát válasszunk, amelynek csomagolásán szerepel az „alumíniummentes” kitétel.