Ha egy könnyed, mégis különleges salátát keresel, a rukkolás japán körtésaláta citromos camu camu-öntettel tökéletes választás! Ez az előétel egyszerre frissítő, ropogós és zamatos, miközben tele van tápanyagokkal.
Ez a saláta nemcsak látványos és finom, hanem tápláló és könnyen emészthető is. Kóstold meg, és élvezd az egészséges összetevők harmonikus összjátékát!
Hozzávalók
- 4 maréknyi rukkola
- 1 nagy, felkockázott japán körte
- 1 evőkanál chia mag
- ½ citromos camu camu-öntet
TIPP
A citromlé nagyszerűen elfedi a camu camu bogyó kesernyésebb ízét. Eme különleges bogyó „titkos” összetevőjének köszönhetően a citromos camu camu-öntet a napi ajánlott C-vitamin-bevitel 1200 százalékát fedezi.
Elkészítés
- Egy nagy tálban óvatosan keverjük össze a rukkolát és a körtét, majd öntsük rá az öntetet.
- Tálaláskor hintsük meg a chia magokkal.
CITROMOS CAMU-CAMU ÖNTET
- ¼ csésze frissen facsart citromlé
- 6 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
- 2 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
- 1 kávéskanál camu camu-por
- 2 kávéskanál agavénektár
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- Tengeri só ízlés szerint
Turmixoljuk össze jól a hozzávalókat, míg egyenletes állagú masszát kapunk. Ebből a mennyiségből nagyjából fél csésze öntet készül. Ha megmarad, hűtőben körülbelül 2 hétig eláll.