Rukkolás japán körtesaláta citromos camu-camu öntettel

Rukkolás japán körtesaláta citromos camu-camu öntettel

Ha egy könnyed, mégis különleges salátát keresel, a rukkolás japán körtésaláta citromos camu camu-öntettel tökéletes választás! Ez az előétel egyszerre frissítő, ropogós és zamatos, miközben tele van tápanyagokkal.

Ez a saláta nemcsak látványos és finom, hanem tápláló és könnyen emészthető is. Kóstold meg, és élvezd az egészséges összetevők harmonikus összjátékát!

Hozzávalók

  • 4 maréknyi rukkola
  • 1 nagy, felkockázott japán körte
  • 1 evőkanál chia mag
  • ½ citromos camu camu-öntet

TIPP

A citromlé nagyszerűen elfedi a camu camu bogyó kesernyésebb ízét. Eme különleges bogyó „titkos” összetevőjének köszönhetően a citromos camu camu-öntet a napi ajánlott C-vitamin-bevitel 1200 százalékát fedezi.

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban óvatosan keverjük össze a rukkolát és a körtét, majd öntsük rá az öntetet.
  2. Tálaláskor hintsük meg a chia magokkal.

CITROMOS CAMU-CAMU ÖNTET

  • ¼ csésze frissen facsart citromlé
  • 6 evőkanál esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj
  • 2 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
  • 1 kávéskanál camu camu-por
  • 2 kávéskanál agavénektár
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • Tengeri só ízlés szerint

Turmixoljuk össze jól a hozzávalókat, míg egyenletes állagú masszát kapunk. Ebből a mennyiségből nagyjából fél csésze öntet készül. Ha megmarad, hűtőben körülbelül 2 hétig eláll.