Ha egy tápláló és ízekben gazdag krémet keresel, amely tele van magas minőségű növényi fehérjékkel és egészséges zsírokkal, akkor a sós magvas krém tökéletes választás! A napraforgómag és a kendermag diós, krémes állagot ad, míg az oregánó, fokhagymapor és hagymapor fűszeres mélységet kölcsönöz ennek az ínycsiklandó szendvicskrémnek. A miso paszta és a citromlé kiegyensúlyozza az ízeket, így egy gazdag, umami jegyekkel teli krémet kapsz.
Kend pirítósra, friss zöldségek mellé mártogatósnak vagy szendvicsekbe, és élvezd ezt az egyszerű, mégis különleges ízvilágot minden falatnál!
Hozzávalók
- % csésze kendermag
- 2 evőkanál lengmagpor
- 4 csésze nyers napraforgómag
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál miso paszta
- 1 evőkanál élesztőpehely
- 4 kávéskanál oregánó
- 4 kávéskanál fokhagymapor
- 4 kávéskanál hagymapor
Elkészítés
Egy tálban az összes hozzávalót keverjük össze. Hűtőben hozzávetőleg egy hétig eláll.