A jó salátát könnyű elkészíteni, amit ez a könnyű, friss és szemrevaló étel is jól illusztrál.
A goji bogyók beáztatva nem csupán lédúsabbak lesznek, hanem ízletesebbé is varázsoljuk őket: zamatuk az édes koktélparadicsomra emlékeztet majd. Bátran adjunk hozzá szezonális zöldségeket, hiszen a saláta készítésének egyébként is nagyon kevés szabálya van.
Hozzávalók
- ¼ csésze aszalt goji bogyó
- 1 csésze forró víz
- 45 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg napraforgómag-csíra (vagy más csíra)
- 6 db lágyabb ízű retek, vékonyra szeletelve
- Néhány csipetnyi frissen aprított konyhai fűszer (tárkony, kakukkfű, bazsalikom stb.)
- Ehető kerti virágok (szegfű, árvácska, körömvirág stb., elhagyható)
- Gyömbéres öntet
Elkészítés
- Tegyük a goji bogyót egy kisebb tálba vagy pohárba, majd öntsünk rá forró vizet.
- Legalább 30 percig áztassuk, míg a bogyók megszívják magukat, majd szűrjük le (a vizet tegyük el, kiváló tea lesz belőle).
- Egy nagy salátástálba tegyük bele a vegyes zöldséget, a napraforgómag-csírát, a retket, a goji bogyót és a fűszereket.
- Tetszés szerint locsoljunk rá gyömbéres öntetet, és az ujjainkkal oszlassuk szét a salátán, hogy a zöldségek ne károsodjanak.
- Ha szeretnénk, hintsük meg virágszirmokkal, és azonnal tálaljuk.
Gyömbéres öntet
- ½ csésze almalé
- 2 evőkanál miso paszta
- 2 evőkanál friss, hámozott, aprított gyömbér
- 2 nagy magozott medjoul datolya
- 1 evőkanál + 1 kávéskanál almaborecet
Keverjük össze a hozzávalókat, míg egyenletes állagú öntetet kapunk. Hűtőben körülbelül 1 hétig eláll.