Tavaszi saláta gyömbéres öntettel

Tavaszi saláta gyömbéres öntettel

A jó salátát könnyű elkészíteni, amit ez a könnyű, friss és szemrevaló étel is jól illusztrál.
A goji bogyók beáztatva nem csupán lédúsabbak lesznek, hanem ízletesebbé is varázsoljuk őket: zamatuk az édes koktélparadicsomra emlékeztet majd. Bátran adjunk hozzá szezonális zöldségeket, hiszen a saláta készítésének egyébként is nagyon kevés szabálya van.

Hozzávalók

  • ¼ csésze aszalt goji bogyó
  • 1 csésze forró víz
  • 45 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg napraforgómag-csíra (vagy más csíra)
  • 6 db lágyabb ízű retek, vékonyra szeletelve
  • Néhány csipetnyi frissen aprított konyhai fűszer (tárkony, kakukkfű, bazsalikom stb.)
  • Ehető kerti virágok (szegfű, árvácska, körömvirág stb., elhagyható)
  • Gyömbéres öntet

Elkészítés

  1. Tegyük a goji bogyót egy kisebb tálba vagy pohárba, majd öntsünk rá forró vizet.
  2. Legalább 30 percig áztassuk, míg a bogyók megszívják magukat, majd szűrjük le (a vizet tegyük el, kiváló tea lesz belőle).
  3. Egy nagy salátástálba tegyük bele a vegyes zöldséget, a napraforgómag-csírát, a retket, a goji bogyót és a fűszereket.
  4. Tetszés szerint locsoljunk rá gyömbéres öntetet, és az ujjainkkal oszlassuk szét a salátán, hogy a zöldségek ne károsodjanak.
  5. Ha szeretnénk, hintsük meg virágszirmokkal, és azonnal tálaljuk.

Gyömbéres öntet

  • ½ csésze almalé
  • 2 evőkanál miso paszta
  • 2 evőkanál friss, hámozott, aprított gyömbér
  • 2 nagy magozott medjoul datolya
  • 1 evőkanál + 1 kávéskanál almaborecet

Keverjük össze a hozzávalókat, míg egyenletes állagú öntetet kapunk. Hűtőben körülbelül 1 hétig eláll.