A homoktövis szokatlan íze rendkívüli zamatot kölcsönöz a salátaönteteknek, jelen esetben joghurtos ízűvé teszi ezt a roppant egyszerű receptet. Én olyannyira szeretem, hogy önmagában a vajsalátával is meg tudom enni. De ha szeretnénk valakit lenyűgözni, az egész receptet elkészítve olyan előételre teszünk szert, amelytől még a legkérlelhetetlenebbek is áldoznak a szuperételek oltárán.
Hozzávalók
- 2 fej megmosott, megszárított vajsaláta
- ½ csésze hámozott és kb. 2,5 cm-es kockákra vágott mexikói karalábé (jicama)
- 6 evőkanál pisztácia, héj nélkül
- 6 evőkanál aszalt perui földicseresznye
- Krémes homoktövisöntet
Krémes homoktövisöntet:
- ⅓ csésze homoktövislé
- ½ csésze víz
- ½ csésze nyers kesudió
- 2 kávéskanál fehér miso paszta
- ½ kávéskanál friss, aprított kakukkfű
- ½ kávéskanál tengeri só
- ¼ kávéskanál fekete bors
Elkészítés
Óvatosan tépkedjük a salátát nagyobb darabokra, majd tegyük őket egy nagy tálba.
Öntsünk rá annyi öntetet, amennyit csak szeretnénk, majd tegyük tálalóedényekbe.
A karalábét, a pisztáciát és a földicseresznyét osszuk el egyenlően a tálalóedényeken.
Egy kis turmixgépben keverjük el az összes hozzávalót, míg kellően egyenletes állagú lesz az öntet. Körülbelül 1¼ csészényi lesz belőle.