Vajsaláta krémes homoktövisöntettel

Vajsaláta krémes homoktövisöntettel

A homoktövis szokatlan íze rendkívüli zamatot kölcsönöz a salátaönteteknek, jelen esetben joghurtos ízűvé teszi ezt a roppant egyszerű receptet. Én olyannyira szeretem, hogy önmagában a vajsalátával is meg tudom enni. De ha szeretnénk valakit lenyűgözni, az egész receptet elkészítve olyan előételre teszünk szert, amelytől még a legkérlelhetetlenebbek is áldoznak a szuperételek oltárán.

Hozzávalók

  • 2 fej megmosott, megszárított vajsaláta
  • ½ csésze hámozott és kb. 2,5 cm-es kockákra vágott mexikói karalábé (jicama)
  • 6 evőkanál pisztácia, héj nélkül
  • 6 evőkanál aszalt perui földicseresznye
  • Krémes homoktövisöntet

Krémes homoktövisöntet:

  • ⅓ csésze homoktövislé
  • ½ csésze víz
  • ½ csésze nyers kesudió
  • 2 kávéskanál fehér miso paszta
  • ½ kávéskanál friss, aprított kakukkfű
  • ½ kávéskanál tengeri só
  • ¼ kávéskanál fekete bors

Elkészítés

Óvatosan tépkedjük a salátát nagyobb darabokra, majd tegyük őket egy nagy tálba.
Öntsünk rá annyi öntetet, amennyit csak szeretnénk, majd tegyük tálalóedényekbe.
A karalábét, a pisztáciát és a földicseresznyét osszuk el egyenlően a tálalóedényeken.
Egy kis turmixgépben keverjük el az összes hozzávalót, míg kellően egyenletes állagú lesz az öntet. Körülbelül 1¼ csészényi lesz belőle.